` Schuddende Cake
Terug naar overzicht

 

WhatsApp Image 2020 07 11 at 10.42.39

Heerlijke cake om bijvoorbeeld te combineren met vers fruit zoals: bosbessen, frambozen en/of aardbeien. Met een beetje poedersuiker voor de finishing touch!

Extra benodigdheden:
Oven
Ovenplaat met met verlaging
Bakvorm (24 diameter)
2 velletjes Bakpapier
Steelpan
2 gardes
Spatel
Mixer

Voor een uitgebreide uitleg en meer recepten bekijk de zelfgemaakte YouTube-video en volg Bakken met Bram!

  • Soort gerecht Cake
  • Tijd 120 min
  • Aantal personen 12
  • Ingredienten 100 gram boter
    100 gram roomkaas (MonChou)
    140 milliliter melk
    8 keer het eigeel van een ei
    60 gram maïzena
    60 gram bloem
    14 keer het eiwit van een ei
    150 gram suiker
    kokend water

Bereidingswijze

1. Verwarm de over voor op 160 graden.
2. Gebruik 1 velletje bakpapier voor de onderkant van de bakvorm en knip 1 vel bakpapier door de helft voor de rand.
3. Voeg in een steelpan de boter, de melk en de roomkaas en verwarm dit. Roer ondertussen af en toe met een garde. Haal de pan van het vuur wanneer het een gladde massa is. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
4. Voeg in een grote kom het eigeel en roer dit met een garde losjes.
5. Voeg hierna de boter/melk/kaas mengsel beetje bij beetje toe en blijf met garden roeren. Blijf roeren tot alle ingrediënten zijn opgelost.
6. Voeg door een zeef de maïzena en de bloem toe. En meng dit met een garde.
7. Stop de eiwit in een kom en mix dit met een mixer tot stijve pieken voeg de suiker in delen toe tijdens het mixen tot stijve pieken.
8. Voeg 1/4 van het eiwit bij de gele massa en meng dit met een spatel (zo blijft de eiwit luchtig) doe dit nog 3 maal tot al het eiwit gemengd is met de gele massa.
9. Verdeel de massa over de bakvorm en strijk glad. Pak je bakvorm op en laat op een hele kleine hoogte vallen, hierdoor verdwijnen de luchtbellen.
10. Zet de bakvorm in de ovenplaat. Vul de overplaat (met verlaging, zie foto) met kokend water.
11. Bak de cake voor 25 minuten op 160 graden, na 25 minuten verlaag de oven naar 140 graden en bak de cake nog voor 55 minuten.
12. Haal de cake uit de oven en snijd in gelijke stukken. Strooi er wat poedersuiker er over een eet met blauwe bessen/frambozen/aardbeien